23 januari

endan begeeft de compressor het… eindelijk is het mooir duikweer maar wij kunnen er niets mee. Als goedmaker wordt er snel een tripje georganiseerd naar Bakalar. Daar is een enorme cenote van 90 meter diep. Jammer genoeg is er niet genoeg tijd om een duik te organiseren maar snorkelspullen gaan gewoon mee. onderweg slaan we nog even lunch in (kaas!!!!) en na 2 uurtjes in een mexicaans busje zijn we bij de cenote.
Het is het helderste water dat ik ooit heb gezien en volgens sommige is het nog niet eens zo´n goed zicht (hoogste tijd om dus eens een cenote duik te gaan maken)
Zonder het door te hebben zwem je zo naar 7 meter diepte met perfect zicht. Wel opletten dat je nog genoeg lucht hebt om naar boven te gaan natuurlijk. We vermaken ons prima en bij terugkeer blijkt dat alle flessen weer zijn gemaakt en de compressor weer op z´n weg terug is. Bovendien hebben de achterblijvers een andere doorgang in het rif gevonden en is de wind eindelijk een beetje gaan liggen. Jammer genoeg mogenPeter en ik morgen niet duiken want we moeten les geven op de plaatselijke lagere school!

6 Responses to “Cenote”

 1. Monique says:

  Amigos,

  AAHHH duiken en snorkelen met dolfijnen, meer dan 7m zicht, prachtig koraal? Waar kan ik me inschrijven 😉
  Fijn om te horen dat alles goed gaat, hier btw ook.

  Veel groetjes,
  Monique

 2. lisetteborghardt says:

  Gisteren 25 januari zijn jullie oom en tante geworden van een prachtig oersterk neefje: MIKE STEFAN. Hij is om 16.10 uur geboren en weegt maar liefst 9 pond. Gisteravond even gaan kijken, wat een wonder! Donkere haartjes, rode wangetjes en alles straalt kracht uit. Elvira maakt het goed, alles is heel voorspoedig gegaan volgens de jonge vader.
  Drink er een lekker glaasje op (wel na de duik!!) en geniet maar verder, want ik lees dat jullie het prima naar je zin hebt.
  Veel liefs van een trotse oma.

 3. anke jan says:

  het lijkt expeditie robinson wel! Hier alles nog rustig . Mechelien is nog aan het broeden. We bellen wel als jullie weer oom en tante worden. Als jullie terug komen kan je gelijk op kraambezoek bij beide families. Succes met het lesgeven en dikke kussen van ons. Anke Jan

 4. mechgijs says:

  gefeliciteerd met jullie oom&tante status! en hebben jullie ook met dolfijnen gezwommen of waren dat andere? niet helemaal duidelijk, maar als jullie het waren ben ik natuurlijk NOG jaloerser!!!!!!!!!!!! hier in a’dam veel wind&regen en af en toe een beetje zon…pffff bah! waar is de winter?? jullie missen dus geen moer hier behalve dat die ene lekkere brokeback mountenier (heath ledger) dood is…JAMMERRRRRRR, maar wellicht horen jullie zulke nieuwtjes wel!
  de box staat trouwens en zelf oma A is bij ons thuis geweest(duurde 1 uur voor ze trap op was…) en ze vond het erg leuk en mijn cappucino lekker, hihihihi. Oh maar ze zei wel dat ze niet regelmatig langs zou komen…leuk he? 🙂
  nou geniet van er van he?(meest gehoorde+nu gehate uitpraak die mensen mij toewensen…wordt er GEK van!!)
  kusjes ook van gijs!
  mech

 5. ingrid says:

  ja,ik feliciteer jullie ook maar gelijk met jullie eerste oom en tante status!erg leuk om jullie zo een beetje te volgen op jullie trip in mexico!als jullie terug komen kom ik ook naar nederland,dus we gaan dan met zijn allen op kraambezoek bij mech en gijs!en dan drinken we enkele glazen champagne op allen nieuwe ouders en babys!!heel veel liefs van ons allemaal!ingrid

 6. anke jan says:

  Ik had weer even tijd naar jullie site te gaan. Mooie foto’s trof ik aan. Ziet er wel erg fantastisch uit. Veel plezier daar.

  Jan