24 januari

Voor het eerst les gegeven op de lagere school in Mahahual. Samen met 2 andere vrijwilligers kregen we de opdracht om ‘greetings’ te leren aan een groep tussen de 7 en 9 jaar oud. Gewapend met tekeningen en een lesplan komen we het lokaal in en worden we voor de leeuwen gegooid. Na een hoop geknutsel (naambordjes maken) beginnen we met Hello, my name is …, What’s your name? Een uur lang spelen we spelletjes en oefenen we engelse zinnetjes. De Kinderen vonden het geweldig en onze grootste beloning was dat we ‘s middags in hewt dorp enthousiast in het engels werden begroet door de kids uit onze klas.De volwassenen kwamen zich ‘s avonds in grote getalen laten registreren voor de engels lessen die volgende week gaan beginnen.

De terugweg naar onze basis was in een oude nissan die de gaten in de weg maar nouwelijks aankon laat staan de plassen de het formaat van mini cenotes hebben aangenomen na de regen van de afgelopen tijd. Gelukkig zag onze chaufeur hier ook wel de lol van in en tussen het aanmoedigen van de auto (come on baby! you can do it!) Hebben we het over de veranderingen in Mahahual, Dean, de toestand van de weg, het weer in nederland en stopt hij de auto om ons sterrebeelden aan te wijzen. Bij de basis aangekomen blijven we nog even praten en kijken naar vallende sterren tenmidden van een vuurvliegjesdisco. Terwijl de maan opkomt neen we afscheid van elkaar en geven wij een extra fooi omdat de beste man ook weer over de verschikkelijke weg terug moet.

Comments are closed.